Friluftsguiden

Friluftsguiden viser digitale kort over ride-, cykel-, mountainbike- og vandreruter

Guiden giver dig tilmed mulighed til at markere og læse om interessante ting langs ruterne.

Du kan zoome ind på kortene og printe dem ud.

1) Vælg en aktivitet fra startsidens store ikoner, f. eks. ridning.

2) Tilføj eller fravælg ruter ved at klikke på under menuens tjekbokse.

3) Zoom ind på det område du søger oplysninger i.

4) Du kan se kort og satellitbilleder. Dette vælger du i øverste højre hjørne.

5) Find service eller seværdigheder via de grå menupunkter. F. eks. hotel, museum, rasteplads.

6) Klik på kortets symboler for at få information om lokaliteter eller en rute. Klik ”mere tekst” for at få vist den fulde tekst med billeder.

7) Klik 'download rute til GPS udstyr' for at hente ruten i gpx-filformat. (gpx filer kan importeres af det meste GPS-udstyr)
8) Klik GEM i topbjælken af informationsvinduet hvis du vil gemme ruter, seværdigheder o.l. til senere brug. Dette bliver gemt i dit personlige arkiv som kaldes MIN TUR.

9) Klik ”min tur” for at se det du har gemt. Den findes nederst på siden under "Planlæg turen" og i den gule boks i det øverste højre hjørne.

10) Klik ”vis alle” for at se alt hvad du har gemt under under MIN TUR Brug menuerne i topbjælken for at få vist MIN TUR på kortet eller for at få printet hele MIN TUR ud.

11) For at få printet hele turen ud klikker du ”print min turguide”. Der åbnes et print-vindue, og du kan flytte kortudsnittet rundt og skalere det så det passer til din udskrift. Under kortet står der hvad de punkter/severdigheder du har markeret på koret heder. Klikker du ”mere tekst” kommer beskrivelsen af seværdighederne frem.